Boek nu!

Wat is Carbon Peeling?

Waar de eerdere peeling methodes meer chemisch van aard zijn, is de Carbon Laser Peeling  dat niet.
Deze  peeling combineert een laser behandeling met medisch koolpoeder dat de vorm heeft van een carbon crème. De crème bevat kleine carbon (koolstof deeltjes oftewel vitamine A / retinol) deeltjes die in de oneffenheden en poriën van de huid trekken.Ze zijn zo klein dat ze in alle poriën, oneffenheden en eventuele gaten doordringen. De carbon deeltjes zetten het laserlicht-energie om in warmte en verdampen ogenblikkelijk.

Tijdens deze vernietiging nemen ze oude huidlagen en onzuiverheden mee. Bij aanvang van de peeling wordt eerst de crème aangebracht en na een korte inwerktijd doet de laserbehandeling het werk.

De Carbon Laser Peeling bestaat uit twee facetten. De Carbon peeling (een medisch carbon mengsel met vitaminen en mineralen) pakt de bovenste huidlaag aan en zorgt voor zuiverende en verstevigende werking. De Laser richt zich op de diepere huidlagen zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. De laser dringt diep in de huid door wat er voor zorgt dat de collageen productie zal verbeteren en de talgproductie zal verminderen. Deze power combinatie zorgt voor een prachtig resultaat waarbij de huid zichtbaar steviger zal worden en fijne lijnen zullen verminderen. Daarnaast is de Carbon Laser Peeling zeer effectief in het beheersen van talg afscheiding wat het een geschikte behandeling maakt voor de vette en ontstekingsgevoelige (acne) huid.

Waarom Carbon Laser Peeling?

Door combinatie van de ND-YAG laser en de medische koolstof is dit een uitstekend zuiveringsproces voor een diepe reiniging. De behandeling is effectief in het beheersen van de talgafscheiding, anti-ontsteking, verkleuring/pigmenteering van de huid zoals oksels en schaamstreek, ouderdomsvlekken en verkleining van de poriën.

De Carbon Laser Peeling is ook een effectieve methode voor verjonging en anti-aging.

Door de absorptie van het laserlicht welke door de huidlaag en het dermale collageen niveau dringt, wordt de huidtextuur gestimuleerd waardoor de huid verstevigd. Tevens heeft deze behandeling een positieve uitwerking op een eventuele ongelijkmatige teint, fijne littekens en gepigmenteerde huidaandoeningen. De textuur van de huid wordt verstevigd en fijne lijntjes worden vermindert.

Bent u geschikt voor de Carbon Peeling behandeling?

De behandeling is geschikt voor ieder type huid en huidskleur en we passen de behandeling toe op zowel de jonge als de rijpere huid.

Wanneer bent u niet geschikt voor de Carbon Peeling behandeling?

 • een gevoelige en/of donkere huid
 • zwangerschap/ borstvoeding
 • allergieën
 • epilepsie (i.v.m. het flitsende werking van het apparaat)
 • gedurende  chemotherapie en tot 6 maanden daarna
 • hartafwijkingen/peacemaker
 • plastische chirurgie
 • bij ( bepaalde) medicijnen gebruik

Voorafgaand aan de Carbon Laser Peeling vindt een consult bij de huidspecialist plaats. Deze bekijkt uw huid en geeft een advies op maat over een geschikte behandeling.

carbon laser peeling 2
carbon laser peeling 3

Verwachtingen na de Carbon Laser Peeling.

Na afloop van de behandeling kan de behandelde huid wat rood zijn, dit is een normale reactie. De

behandelaar brengt een serum aan en een verzorgende dagcrème met een hoge SPF factor. Geadviseerd wordt om de eerste 72 uur na de behandeling direct zonlicht op de huid te vermijden. Ook zwemmen en een sauna bezoekis niet aan te raden 24 uur na de behandeling.

Wanneer is deze peeling het meest effectief?

De Carbon Laser Peeling is een effectieve methode voor zowel huidverjonging als het dieper reinigen van de huid. Rimpels en grove poriën verminderen en de doorbloeding van de huid verbetert, wordt ook toegepast om littekenweefsel en acné littekens te verminderen en de vette huid te herstellen. De natuurlijke aanmaak van collageen wordt gestimuleerd en verhoogd. Tot slot kan deze peeling ook toegepast worden bij de behandeling van mee-eters en pigmentvlekken.

Is de Carbon laser peeling een veilige behandeling?

Het is een effectieve en veilige behandeling die met de grootst mogelijke nauwkeurigheid wordt uitgevoerd.

Carbon laser peeling is een moderne behandelmethode die in vergelijking met andere peeling behandelingen minder gevoelig is. Pijnlijk doet  de behandeling niet en gedurende de behandeling kozijn er tikjes hoorbaar, dit zijn de aangebrachte carbon deeltjes die exploderen. Ook kunt u een lichte warmte voele.. De huid verbrand echter niet. De dagelijkse werkzaamheden kunnen ook direct

worden hervatten. Wees wel voorzichtig met het blootstellen van de behandelde huid aan het directe zonlicht en/of zonnebank.


Blijvend resultaat

Kort na afloop van de behandeling worden de eerste verbeteringen zichtbaar. de huid verbetert zich verder tot ongeveer een jaar na de behandeling. De collageen productie dat gestimuleerd en aangemaakt wordt,, heeft tijd nodig om tot werking te treden. De nieuwe huid ziet er zowel frisser, gladder als soepeler uit.

 De Carbon Laser is effectief bij het verminderen van rimpels, huidverslapping en de behandeling van littekens en acne littekens.

Interval Carbon laser peeling kuur

Optimale huidverbetering kan in eerste instantie met 4 tot 6 sessies in een kuurverband, met een tussenpauze van 2 tot uiterlijk 4 weken. Om van de resultaten te blijven genieten, worden jaarlijks vervolgens 3 tot 4 behandeling geadviseerd.

Voor de (actieve) acne huid wordt aangeraden, de behandeling in kuurverband te doen, elke 2 a 3 weken.

 Het aantal behandelingen is afhankelijk van de mate van de acne.


Acné littekens en/of een vette huid?

Het unieke van de energie die de carbon filter heeft, is dat het bijna niet geabsorbeerd wordt door het water/vocht dat in de huid aanwezig is. De energie wordt vrijgegeven in de diepere huidlagen, waardoor de talgklieren opwarmen en waardoor de talgproductie verminderd wordt. Het gevolg van deze werking is dat zowel acné littekens als de vette huid verminderd worden.


Tijdsduur en vanaf welke leeftijd?

Een Carbon Laser Peeling behandeling duurt gemiddeld 40- 50 minuten.

De behandeling heeft geen echte leeftijdsbeperking. Minderjarigen hebben echter wel schriftelijke toestemming én aanwezigheid nodig van ouders en/of voogd voor een cosmetische behandeling.


Nazorg:

Onderstaande adviezen worden gegeven om het effect van de behandeling te optimaliseren:

 • Direct na de behandeling mag u uw dagelijkse activiteiten hervatten.
 • Vermijd blootstelling aan de sauna gedurende 24 uur.
 • Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank gedurende 24 uur.
 • Indien u een chemische peeling of een andere behandeling op basis van een actieve huidreactie overweegt na behandeling met laser, bestaat er een  risico dat er een ontstekingsreactie wordt veroorzaakt van het behandelde gebied.